Joash Stranger in the night cover

JOASH – stranger in the night

Met een combinatie van herkenbare teksten en melodieuze gitaarpartijen, maakt zanger en producer JOASH (22) aanstekelijke popnummers.

In maart 2022 startte JOASH zijn muzikale avontuur. Kort daarna hing Timur Perlin van 3FM aan de telefoon én opende JOASH het festival Puddingpop. Op TikTok gaat JOASH de straat op om voor voorbijgangers live te spelen. De video’s leverden bij elkaar al meer dan 150K+ views op.

JOASH laat zich inspireren door John Mayer, Ed Sheeran en Douwe Bob. Hij mixt zijn singer-songwriter genre met een vleugje blues en country, maar durft ook te experimenteren: Zelf zegt Joash hierover: “Ik ben iemand die continu het randje opzoekt met de goede hoop deze grens telkens te kunnen verleggen. Dit gaat gepaard met successen en geluk, maar óók met tegenslagen en twijfels. Deze elementen vormen de basis van mij als persoon, dat is wie ik ben. Juist daarom komen deze elementen naar voren in mijn muziek.”

Geïnspireerd door de Netflix-serie ‘Lupin’ schreef JOASH zijn nieuwe single ‘Stranger In The Night’: Over een charismatische man die zijn vader wreekt voor het onrecht wat een rijke familie hem heeft aangedaan. Het verhaal speelt zich af in de donkere straten van Parijs. Een combinatie van zwevende synths, 80s drums en dromerige gitaarpartijen vormen het muzikale tapijt voor de fraaie zang van Joash.

Het nummer is geproduceerd in samenwerking met Gideon de Kruif.