Ontvang de nieuwste muziek!

Wij brengen goede muziek onder de aandacht van muzieksamenstellers, deejays en radioredacties en (spotify)playlist samenstellers. We leveren tracks, EP's en albums aan, compleet met achtergrondinformatie en artwork.

De nieuwste muziek

Ontvang als eerste nieuwe tracks, voorzien van relevante bondige achtergrondinformatie.

Voor muziekprofessionals

Voor Radio- en TV stations, dj's, labels, playlist samenstellers en recensenten.

In hoge kwaliteit

Luister online naar de nieuwste tracks en/of download ze in hoge audio kwaliteit.

Muziekpromotor artiesten referenties

Sta jij nog niet op onze mailinglijst en wil je toch graag de nieuwste hits ontvangen. Meld je dan aan via dit formulier en geef aan in welk genre je geinteresseerd bent en wat je functie is.

Laat je track(s) pluggen!

Heb jij een daverende track opgenomen? Vergroot je kans op succes en laat je muziek promoten door Muziekpromotor. Wij zorgen dat je muziek gehoord wordt door de juiste mensen. Ga voor die hit, vergroot je naamsbekendheid, laat je horen!

Digitaal aanleveren

Je levert zelf een korte biografie en vertel het verhaal over of achter de plaat. Je levert ons het audio-bestand en het artwork.

De goedkoopste plugger

Voor ons betaal je niet voor reistijd, wachttijd en wat dan ook. Wij maken gebruik van professionele promotie-software.

De beste investering

Wij pluggen alleen muziek waarvan wij inschatten dat we een toegevoegde voor jou of jullie als artiest kunnen leveren.

Te vaak blijft goede muziek onbekend bij het grote publiek. Soms heeft deze muziek niet eens de kans gekregen om beluisterd te worden door radiomensen of muziekjournalisten. De echte muziekliefhebbers zijn altijd op zoek naar nieuw talent, mooie songs en/of fraaie albums. Het team van muziekpromotor geeft goede muziek de kansen die het verdient. Wij verzorgen effectieve en voordelige radio- en perspromotie. 

Wij hebben een uitgebreid netwerk van radiomakers, muziekjournalisten, websites, tijdschriften, dagbladen en lokale, regionale en landelijke radio- en tv-zenders. Ook wij zijn muziekliefhebbers en brengen graag nieuwe muziek van platenmaatschappijen en eigen beheer producties enthousiast en zo gericht mogelijk onder de aandacht.

Muziekpromotor is een actief radio- en perspromotiebureau met jarenlange ervaring dat zowel in Nederland als België werkzaam is. Door middel van een geavanceerd digitaal promotie systeem kunnen wij geïnteresseerde journalisten, muziekredacties en programmamakers en andere ‘influencers’ informeren en enthousiasmeren. Door deze intensieve en eigentijdse online strategie kunnen we efficiënt de aandacht vestigen op nieuwe releases.

Ons promotiesysteem bevat contactgegevens van meer dan 1000 radiomakers, omroepen, muzieksamenstellers en influencers. Het accent van onze promotie ligt in Nederland op de grote landelijke zenders, waaronder 3FM, Radio2, 538, 100%NL en SlamFM en in België op de VRT en Studio Brussel. Maar natuurlijk bedienen we ook honderden radiomakers bij lokale en regionale omroepen.

Mede versneld door de corona-maatregelen in 2020 is Digitale Muziekpromotie via Muziekpromotor in een stroomversnelling beland. Promotie via Muziekpromotor is nu de standaard geworden voor het pluggen van goede nieuwe muziek naar alle relevante radiostations en playlist-samenstellers.

Wat levert het op?

In de afgelopen jaren zijn we succesvol aan de slag geweest voor promotie van singles en albums voor oa Sabrina Starke, Ellen ten Damme, De Kast, Henk Westbroek, Gotcha, Twarres, Jan Rot en Jelka van Houten. Diverse albums die we gepromoot hebben stonden wekenlang in de album Top 100.

Wat levert het op? Muziekpromotie is van essentieel belang om inkomsten te genereren voor de artiest. Airplay zal leiden tot hogere inkomsten voor de Buma en hogere inkomsten voor de Sena. Door een notatie op één van de playlisten van de nationale zenders kunnen de (on)kosten voor muziekpromotie snel terugverdiend worden. Tel daar het promotionele effect van airplay bij op, immers aandacht van Radio, TV of schrijvende pers is de manier om nieuw publiek naar de concerten te lokken. Ook hierdoor kunnen de inkomsten voor de artiest vergroot worden. We werken doelgericht en transparant.

Muziekpromotor staat voor effectieve en voordelige radiopromotie.

Welke genres promoten jullie?

Op de radio of in een playlist komen kan voor veel muzikanten belangrijk zijn om te groeien, publiek te bereiken, bekender te worden en aan optredens te komen. Qua genres denken wij niet zozeer in hokjes of formats. De hamvraag is zou je muziek op één van de grotere zenders gedraaid kunnen worden? Dus pop, rock, rap, dance, hip-hop, singer songwriter, raggea, house, funk: het kan allemaal.

Maar wat is nu precies een goed radioliedje? Eigenlijk weet niemand dat natuurlijk precies te zeggen. Een liedje hoeft niet aan bepaalde criteria te voldoen, maar het helpt natuurlijk wel. Veel nummers zijn gewoon te lang. Liedjes van maximaal 3 minuten maken de meeste kans. Volgens insiders duurt het gemiddelde radioliedje 2,5 minuut, heeft het een intro van maximaal 18 seconden en is het meestal uptempo en pakkend. Eigenlijk moet het nummer al binnen eerste 20 seconden de aandacht trekken en binnen een minuut een interessante wending maken. Bijvoorbeeld een pakkend refrein of een duidelijk opbouwende stijgende lijn.

Toch is het niet verstandig om geforceerd een radio-liedje te schrijven. Enerzijds moet je liedjes weliswaar passen binnen een bepaalde vorm, anderszijds moet je nummer toch ook uniek zijn. Goede liedjes van nieuwe artiesten moeten opvallen en bijzonder zijn. Een liedje van 6 minuten kan dat natuurlijk ook zijn. Maar meestal geldt: je kansen worden groter als je aan bepaalde criteria voldoet. Is een liedje te lang dan kan het soms ook goed werken om een speciale radio-edit voor je liedje te maken. 

Heb je vragen of opmerkingen vul dan het contactformulier in. Lees zeker eerst ook de veelgestelde vragen

waarom muziek promotie, independant promoter, radio promoter hoe werkt een radio plugger wat kost een plugger, muziek promotor, radiopromotie van cd, cd-single en album pluggen, digipluggen, hilversum, showbizz, brussel,