Veelgestelde vragen.

Natuurlijk heeft u vragen. De meest voorkomende vragen hebben wij onderstaand weergegeven. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. 

 Kan ik mijn album door jullie laten promoten en/of pluggen?


Wij verzorgen radio- en/of perspromotie voor uiteenlopende muziekstijlen. Voorwaarde is het dat om kwalitatief uitstekende muziek gaat. Je kunt een link opsturen naar je muziekbestanden of een CD(R) met de muziek die je maakt naar Muziekpromotor, Hearewei 27, 9035 EH Dronryp.


Promoten jullie alle muziek?


Nee, we willen echt achter de muziek kunnen staan die we promoten. De muziek moet kwalitatief van hoog niveau zijn, goed geproduceerd en/of opvallend of vernieuwend zijn. Natuurlijk willen we muziek vooraf beluisteren en beoordelen. Je kunt een link sturen van geluidsbestanden, youtube, soundcloud of bandcamplinks via ons contactformulier of via info [at]muziekpromotor.nl. Stuur ook link naar je website/facebook en/of andere achtergrondinformatie.


Qua genre zijn we breed. Het gaat van wereldmuziek tot trance of metal. En van het kwalitatief goede Nederlandstalige product tot jazz of klassiek.


Wat kost dat dan radio- of perspromotie door jullie team?


Per project kunnen we een passende offerte maken. Onderstaand de richtprijzen per te promoten album of single voor Nederland (NL) en/of België (BE). Bij het promoten van bijvoorbeeld een album in combinatie met meerdere singles kunnen we een 'project' prijs bepalen.


Radiopromotie NL - € 490,-
Radiopromotie BE - € 350,-
Perspromotie NL - € 590,-
Perspromotie BE - € 350,-


Perspromotie NL + BE - € 750,-
Radiopromotie NL + BE - € 690,-
Radio- en perspromotie NL - € 890,-
Pers- en radiopromotie NL + BE - € 1050,-


* De prijzen zijn exclusief verzendkosten (portokosten en enveloppen).
* De prijzen zijn excl. 21% btw.


Kan ik even een kopie van jullie mailing-lijst krijgen?


Hoewel we graag transparant werken, zijn onze contacten niet openbaar. De contactinformatie bevat immers vaan privégegevens en mobiele nummers van vele radiomensen en journalisten.


Kunnen wij onze nieuwe single door jullie laten pluggen?


Voordat we aan het werk gaan met een artiest, willen we zeker weten of de artiest zelf klaar is om een stap vooruit te maken. Natuurlijk moeten de opnames en het liedje etc. van goede kwaliteit zijn, maar ook moet er vanuit de band of artiest een helder plan liggen. Hoe zit het met optredens? Hoe zit het met de website, gebruik van social media etc? Als dit goed geregeld is en wij enthousiast zijn over de muziek willen we graag onze kennis en ervaring inzetten.


Wij hebben digitale single, willen jullie die pluggen?


Het pluggen van muziek bij de grote radio stations in Hilversum en Brussel gebeurt deels door digitaal te uploaden Toch blijft het ook zeker effectief om ook echte cd's persoonlijk te overhandigen. Er zijn wel promotors die (ge-automatiseerd) mp3 tjes rondsturen en met een tablet rondstappen. Toch is de kans dat een nummer aandacht krijgt na het overhandigen van een cd-met hoesje vele malen groter is dan wanneer er een mp3 tje (zonder hoesje en bijbehorende info) uit de mailbox gevist moet worden.


Via ons kunt u zeer goedkoop 50 of 100 cd's dupliceren inclusief bedrukking en full colour wallet. Zie hiervoor onze website: www.goedkoopdupliceren.nl.


Doen jullie ook promotie in België?


Jazeker. Voor diverse artiesten- waarvan we verwachten dat ze ook in België kunnen aanslaan - zetten we actief in op de Belgische markt. Onze pluggers komen niet alleen in Hilversum maar ook in Brussel. Ook bij Belgische stations zoals VRT Radio 1, VRT MNM, VRT Studio Brussel en Q-Music worden door ons geplugd! 


Kunnen jullie ook verzorgen dat onze muziek op itunes en spotify komt?


Het is verstandig om te zorgen dat nieuwe muziek op alle belangrijke portals te vinden is. Hiervoor werken wij samen met onze partner Marista music company. Alle informatie om je muziek snel online te krijgen lees je op onze website www.itunes-spotify.com