Veelgestelde vragen.

Natuurlijk heeft u vragen. De meest voorkomende vragen hebben wij onderstaand weergegeven. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. 

 Kan ik mijn song of album door jullie laten promoten en/of pluggen?


Wij verzorgen digitale radiopromotie en/of perspromotie voor uiteenlopende muziekstijlen. Voorwaarde is het dat om kwalitatief uitstekende muziek gaat. Verder is het belang dat we goede achtergrondinformatie hebben over de artiest en over de plaat die we gaan pluggen.


Wat hebben jullie van mij nodig om een nieuwe track te pluggen?  • Het audiobestand in .wav formaat (16B/44,1KHz)

  • Het audiobestand in mp3 formaat (320mps)

  • Indien er clip is deze graag als .mp4 aanleveren

  • Recente biografie van de artiest

  • Het verhaal over de track (lees ook onze tips)

  • Een (vierkante) afbeelding van de 'hoes' in hoge resolutie

  • De releasedatum

  • Een artiestenfoto

  • Links naar spotify, itunes en deezer (zie ook traxfree.com)

  • Contactgegevens, website en social media-accounts


Promoten jullie alle muziek?


De muziek moet kwalitatief van hoog niveau zijn, goed geproduceerd en/of opvallend of vernieuwend zijn. Natuurlijk willen we muziek vooraf beluisteren en beoordelen. Qua genre zijn we breed. Het gaat van wereldmuziek tot trance of metal. En van het kwalitatief goede Nederlandstalige product tot jazz of klassiek.


Wat kost dat dan radio- of perspromotie door jullie team?


De prijs voor het digitaal promoten van een track in Nederland bedraagt bij ons € 150,- ex btw.


De prijs voor de perspromotie rondom een album-release bedraagt bij ons € 690,- ex btw. En inclusief  portokosten voor het versturen van de cd's. Afhankelijk van het genre hebben we ca 40 tot 60 albums nodig.


Kan ik even een kopie van jullie mailing-lijst krijgen?


Hoewel we graag transparant werken, zijn onze contacten niet openbaar. De contactinformatie bevat immers privégegevens en mobiele nummers van vele radiomensen en journalisten. Bovendien is het juist een van onze hoofdtaken en bijna een dagtaak om alle veranderingen en wisselingen bij tijdschriften en radiostations up to date te houden.


Kunnen wij onze nieuwe single door jullie laten promoten?


Om te beoordelen of het -  naar onze mening - zinvol is om een track te pluggen, hebben we informatie nodig. Op basis van de alle informatie onder de vraag - wat hebben jullie nodig voor promotie - kunnen we een goede inschatting maken, en een plan en planning voor digitale promotie. 


Pluggen jullie ook nog op de ouderwetse manier?


Het pluggen van muziek is inmiddels helemaal verandert. Met ingang van 2019 is nu ook de plugbijeenkomst van de regionale zenders in Loosdrecht afgeschaft. Ook bij de traditionele plugbijeenkomsten bij de grote zenders, komen steeds minder deejays opdagen. Hetgeen begrijpelijk is immers, plaatjes worden nauwelijks nog aangenomen. Alle muziek kan immers digitaal worden aangeboden. Bij het inhuren van traditionele pluggers betaal je feitelijk voor de wachttijd van de plugger. Dit is ook de reden dat het traditionele pluggen 4 tot 5 maal zo duur is als digitale promotie via muziekpromotor. 


Doen jullie ook promotie in België?


Jazeker. Voor diverse artiesten- waarvan we verwachten dat ze ook in België kunnen aanslaan - zetten we actief in op de Belgische markt. Voor digitaal pluggen in Vlaanderen geldt een meerprijs van € 125,-


Kunnen jullie ook verzorgen dat onze muziek op iTunes en spotify komt?


Het is verstandig om te zorgen dat nieuwe muziek op alle belangrijke portals te vinden is. Hiervoor werken wij samen met onze partner Traxfree.com. Hier heb je de mogelijkheid om je eigen muziek, gratis te uploaden naar de belangrijkste portals, waaronder Spotify, iTunes en Deezer. Alle informatie om je muziek snel en gratis! online te krijgen vind je op onze website traxfree.com